-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce20
-
Celkový čas45 minut
Rybíz červený je keř a jeho plody jsou malé, jedlé červené bobule s kyselou chutí. Bobulky rostou na větvičkách v malých hroznech. Samotný čerstvý rybíz je dost kyselý a ne každý mu přijde na chuť, ale můžeme připravit rybízovou marmeládu, šťávu či něco sladkého ke kávě. Dnes připravíme rychlý koláč.
Rychlý rybízový koláč na plech připravujeme během léta často. Jeho příprava zabere pouze několik minut a zvládne ho opravdu každý. Nejlepší je, že se všechny ingredience smíchají dohromady a máte hotovo.
Suroviny – Rychlý rybízový koláč na plech
- Polohrubá mouka – 300g
- Cukr krupice – 200g
- Mléko – 250ml
- Kypřící prášek do pečiva – 1 balíček
- Vejce – 1 ks
- Olej – 4 lžíce
- Rybíz – na posyp
Postup přípravy – Rybízový koláč
- Připravíme si mísu a prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva.
- Přidáme mléko, vejce, olej, cukr a vše důkladně promícháme do hladkého těsta.
- Připravíme si plech, vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj připravené těsto na koláč.
- Posypeme rybízem dle chuti a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C cca 30 minut.
- Po upečení necháme koláč vychladnout, nakrájíme na libovolné kousky a můžeme podávat.
Chutnal Vám rybízový koláč? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Rychlý rybízový koláč na plech
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review